Från gräsklippande sommarjobbare till hotelldirektör

Foto: Felicia Yllenius

Som 15-åring började han klippa gräs utanför ett hotell i Karlstad – åtta år senare blev han Norges yngsta hotelldirektör. Hobo Hotels vd Mattias Stengl har minst sagt haft en raketkarriär. ”Med ödmjukhet kommer en stor nyfikenhet”, berättar han.

Vi börjar med att backa bandet. Sitt första bolag startade Mattias redan under gymnasietiden då han läste byggprogrammet. Det var ett evenemangsföretag där han hyrde lokaler, bokade artister och sålde biljetter.
– Där fick jag upp ögonen för hur mycket man kan göra och åstadkomma om man har en idé och sitter på en stor genomförningskraft, säger Mattias Stengl.

Efter studenten knackade Mattias på dörren till ett av hotellen i Karlstad. Samma hotell där han tidigare sommarjobbat som gräsklippare några år tidigare. Redan dagen efter fick han damma av sin enda kostym och ställa sig bakom receptionen.
– Jag hade varit nyfiken på verksamheten även innan och kände mig hemma från dag ett. Framförallt eftersom jag fick träffa så mycket människor, och samtidigt få utlopp för min karriärslust och känsla för entreprenörskap.

Han började snabbt kika på vad det fanns för utvecklingsmöjligheter internt. Kort därefter blev han säljare på hotellet, försäljningschef för regionen och även antagen till Choice Hotels traineeprogram.

Blott 23 år gammal blev han vd för sitt första hotell, Comfort HotelXpress i norska Tromsö. Under två års tid drev han hotellet med framgång, tills han fick frågan om att bli hotelldirektör på Hobo Hotel vid Brunkebergs torg i Stockholm. Som ledare är Mattias ödmjuk, lyhörd och orädd. Precis som sin förebild och chef Petter Stordalen.
– Med ödmjukhet kommer en nyfikenhet och en stor respekt för andra människors kunskap. Det är fel att tro att de bästa idéerna kommer från en ledningsgrupp. Ledningen uppdrag är enligt mig snarare att se till att alla medarbetare har rätt förutsättningar för att göra sitt jobb, och inte minst fånga upp alla ideér som finns i organisationen och göra någonting av dem.

Många menar att medarbetare väljer att stanna om arbetsplatsen är bra. Mattias är inte helt enig, han tycker man ska tänka tvärtom.
– Jag ser Hobo som en talangfabrik där vi genom möjligheter till personlig utveckling ska göra våra kollegor redo för nästa steg. Man varken kan eller ska sätta målsättningar kring hur länge folk ska stanna, men att de väljer att göra det är oftast en positiv effekt av att på riktigt skapa en trivsam miljö där man uppmuntrar kreativitet och innovation.

När du kliver in på Hobo Hotel möts du av ett pulserande liv. Glas som klingar, människor som jobbar, folk som hänger i baren.
– Det hotell som inspirerat mig mest är Volks Hotell i Amsterdam. Redan i entrén så märker du att det är gästerna som tillför mycket hotellets härliga stämning. Det är häftigt att få till, det är något jag alltid strävar efter även på Hobo. Jag vill att alla ska känna att de är en del av det, avslutar Mattias.

Namn: Mattias Stengl
Gör: Vd på Hobo Hotel, Brunkebergs torg i Stockholm.
Vad gör du om fem år? ”Det är första gången som jag svarar att jag inte har någon aning. Just nu lägger jag ner in själ i Hobo Hotel, sedan får vi se vad som händer.”

Mitt bästa karriärsråd: ”Omge dig med människor som vill dig väl och hjälper dig framåt. Välj en bra chef, var nyfiken och stå aldrig still.”


Skribent
Sofie Lundmark